فهرست مطالب

Journal of Research Development in Nursing and Midwifery
Volume:7 Issue: 1, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/06/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • تهمینه صالحیان، فرانک صفدری، سمانه جهانتیغی صفحه 1
    زمینه و هدف
    درد ناشی از زایمان بسیار شدید و شناخته شده ترین درد هاست. عدم تسکین درد منجر به عوارضی چون افزایش برون ده قلبی، فشارخون، تعداد تنفس، مصرف اکسیژن و افزایش سطح کاتکول آمین ها می گردد که همه، اثرات سوء بر مادر و جنین خواهد داشت. از طرفی درد زایمان اکثرا همراه با عوارض است و خود سبب پیشرفت کندی زایمان می گردد.در بسیاری از کشورها از درمان طبی کاهش درد بعلت عوارض سوءدارو بر جنین و مادر استفاده نمی شود. هدف این مطالعه تعیین تاثیر گاز انتونوکس بر شدت درد لیبر و سرانجام زایمان در زنان نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان ایران ایرانشهر در سال 1388بود.
    روش بررسی
    این مطالعه برای تعیین تاثیر انتونوکس بر درد لیبر و سرانجام زایمان بر روی 100 زن نخست زا، در بیمارستان ایران ایرانشهرانجام شد. نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام و نمونه ها به دو گروه(50 نفره) مورد و کنترل به صورت تصادفی تقسیم شدند. روش گرد آوری داده ها پرسشنامه بود. شدت درد لیبر با استفاده از مقیاس سنجش درد(VAS=Visual analogue scale) 7 مرتبه اندازه گیری شد. طول مراحل زایمان از دیلاتاسیون چهار سانت تا دیلاتاسیون کامل سرویکس و از دیلاتاسیون کامل تا زمان زایمان اندازه گیری شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که میانگین شدت درد در دو گروه با یکدیگراختلاف معنی داری دارد (p<0.05) اما طول مدت فاز فعال و مرحله دوم زایمان در دو گروه متفاوت نبود. همچنین اختلاف معنی داری در آپگار دقیقه اول و پنجم بین دو گروه وجود نداشت(p>0.05). هیچ موردی از آتونی بین دو گروه مشاهده نشد. 66 درصد از گروه مورد و 42 درصد از گروه کنترل از زایمان رضایت داشتند.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه بیانگر آن است که انتونوکس می تواند به عنوان یک روش مؤثر در تسکین درد زایمان کار برد داشته باشد
    کلیدواژگان: انتونوکس، زایمان، تسکین درد
  • غلامرضا وقاری، سید مهدی صداقت، حمیدرضا جوشقانی، سید احمد حسینی، فرهاد نیک نژاد صفحه 10
    زمینه و هدف
    بیماری دیابت و عوارض ناشی از آن از مهمترین عوامل مرگ ومیر انسانها بشمار میروند. هدف اصلی این مطالعه بررسی میزان شیوع بیماری دیابت نوعII و برخی عوامل مرتبط با آن در بین افراد 65-25 سال استان گلستان است.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع توصیفی با رویکرد تحلیلی مبتنی بر جمعیت بوده که بر روی 1998 نفر (1000 مرد و 998 زن) از بالغین سنین 65-25 سال به اجرا درآمده است. نمونه گیری از نوع خوشه ایو طبقه ای با تخصیص مناسب از نظر سن و جنس است. قند خون نمونه ها در حالت ناشتا وشاخص های تن سنجی نظیر قد، وزن و دور شکم اندازه گیری شد و پرسشنامه وضعیت اجتماعی –اقتصادی تکمیل گردید. قند خون ناشتا برابر و یا بیشتر از mg/dl126 بعنوان بیمار دیابتی نوعII طبقه بندی گردید. از نرم افزار آماری Spss برای آنالیز داده هاو از آزمون آماری کای دو وآزمون تی برای مقایسه گروه ها استفاده شده است. در تمامی آزمونها، احتمال خطای کمتر از 05/0 معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی 2/44 سال و میانگین و انحراف معیار قند خون ناشتا در مردان 91/32 ± 51/94 و زنان 1/40±2/98 میلی گرم در دسی لیتر بود. میزان شیوع بیماری دیابت نوعII 3/8 % بود که این نسبت در مردان و زنان بترتیب 8/6% و 7/9% و در مناطق شهری و روستایی بترتیب 4/10 و 4/6% است. همبستگی مثبت و معنی داری بین قند خون ناشتا و سن، اندازه دور شکم و نمایه توده بدنی وجود داشت (P=0.01). برای کنترل قند خون افزایش یافته، استفاده از رژیم غذایی در1/64% و فعالیت فیزیکی در 2/24 افراد مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    از هر دوازده فرد بالغ گلستانی، یک نفر مبتلا به بیماری نوع دیابت نوع II می باشد و چاقی، افزایش وزن و چاقی شکمی از بیماری های همراه این بیماری است. تهیه یک برنامه مناسب جهت غربالگری و آموزش بیماران در زمینه پیشگیری از عوارض بیماری دیابت ضروری است
    کلیدواژگان: قند خون ناشتا، نمایه توده بدنی، محل زندگی، استان گلستان
  • حمید آسایش، مسلم حسام، حسین نصیری، علیرضا شریعتی، قنبر روحی صفحه 20
    زمینه و هدف
    پرستاران و دانشجویان پرستاری در مراقبت از بیماران روانی، یا انگیزه کافی برای مراقبت از این بیماران ندارند یا به علت باورهای های منفی و اضطراب، از برخی جنبه های مراقبتی این بیماران غفلت می کنند لذا ما در این مطالعه به بررسی میزان اضطراب دانشجویان پرستاری در برخورد با بیماران روانی و عوامل موثر بر آن پرداخته ایم.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، تعداد 64 نفر از دانشجویان پرستاری دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گلستان در سال 1388 به صورت نمونه گیری آسان وارد مطالعه شدند. پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و مقیاس اضطراب بین فردی در برخورد با بیماران روانی برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها با شاخصهای آمار توصیفی، ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون من ویتنی و کروسکال والیس در محیط نرم افزاری SPSS 16 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن دانشجویان 5/1±43/20 بود و 8/56 درصد از دانشجویان دختر بودند. سطح اضطراب دانشجویان در 9/17 درصد از دانشجویان، شدید و در 1/48 درصد، متوسط بود(05/ 0P<). اضطراب دختران بیش از پسران بود و این اختلاف از نظر آماری معنادار بود. دانشجویان دارای تجربه بالینی در بخشهای روانپزشکی اضطراب کمتری داشتند(05/ 0P<).
    نتیجه گیری
    اضطراب دانشجویان در برخورد با بیماران روانی قابل توجه است و باید با اقدامات برنامه ریزی شده، مانند ملاقات های زود هنگام دانشجویان با بیماران روانی و دریافت آموزشهای اختصاصی میزان اضطراب آنها را کاهش داد
    کلیدواژگان: اضطراب، دانشجو، پرستاری، اختلالات روانی
  • مرجان مردانی حموله، احترام ابراهیمی صفحه 27
    زمینه و هدف
    دوران بارداری به عنوان یک دوره آسیب پذیر در زنان متصور شده است که مادران باید در این دوران با مشکلات و دشواری های جدید انطباق یابند.این مطالعه با هدف تعیین وضعیت سلامت روان زنان باردار اجرا شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی 315 نفر از زنان باردار تحت پوشش مراکز بهداشتی-درمانی شاهین شهر اصفهان بررسی شدند.روش نمونه گیری طبقه ای برای انتخاب مراکز بهداشتی-درمانی و تعیین سهمیه برای هرکدام از آنها و روش نمونه گیری آسان برای انتخاب زنان استفاده شد.ابزار تحقیق پرسشنامه استاندارد سلامت عمومی گلدبرگ بود. سپس داده های گردآوری شده با نرم افزار SPSS و آزمون آماری کای دو تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 8/44 % زنان باردار مشکوک به اختلالات روانی بوده اند که به ترتیب شامل اختلال عملکرد اجتماعی 26%، اختلال اضطرابی 62/18 %، اختلال جسمانی سازی 5/17 % و اختلال افسردگی 16% می شد.بین سلامت روانی زنان باردار با یافته های دموگرافیک آنان ارتباط معنی داری مشاهده نشد(P> 0/05).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش گویای پایین بودن وضعیت سلامت روانی زنان باردار است.بنابراین آگاهی مراقبان بهداشتی از تغییرات وضعیت سلامت روان زنان باردار برای برنامه ریزی و اقدامات مراقبتی مناسب به منظور ارتقای سلامت روانی دوران بارداری مهم است.
    کلیدواژگان: سلامت روان، بارداری، زنان
  • طیبه صفری، راضیه فاضلی، صدیقه مقسمی، فاطمه سیفی صفحه 34
    زمینه و هدف
    بارداری در نخستین سالهای باروری دختران یکی از عوامل مهم پیامد نامطلوب بارداری است. از آنجا که بارداری در نوجوانان و پیامدهای آن مسئله ای است که تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد هدف از مطالعه حاضر مقایسه پیامدهای بارداری و زایمان در نوجوانان و جوانان شهر گرگان است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع مشاهده ای با رویکرد تحلیلی است که در آن برخی از پیامدهای بارداری و زایمان در دو گروه مادران نخست زا، نوجوانان با سن کمتر از 19 سال (91n=) و زنان سنین 29-19 سال (89n=) بصورت گذشته نگر و با استفاده از پرونده های زایمانی در مرکز آموزشی- درمانی دزیانی در سال 1387 مقایسه شده است. اطلاعات شامل سن بارداری، سن مادر، نمایش جنین، وضعیت هموگلوبین قبل و بعد از زایمان، پرفشاری خون، دیابت بارداری و روش زایمان، وزن، قد و دور سر نوزاد، نمره آپگار دقیقه 1 و5 و ناهنجاری های مادرزادی آشکار بود. داده ها با استفاده از چک لیست جمع آوری و با آزمون های آماری توصیفی- تحلیلی در نرم افزار Spss.16 تجزیه و تحلیل شد، سطح معنی داری 05/ 0 P <در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سنی نمونه ها در گروه نوجوان 30/1±73/17سال و در گروه زنان 19 تا 29 سال، 54/2±56/24 سال بود. مادران جوان هنگام پذیرش بطور معنی داری وزن و قد بیشتری داشتند (05/0> P). میانگین سن حاملگی در گروه نوجوان (15/3±59/38 هفته) و جوان (0/3±09/ 38 هفته) در دو گروه مشابه بود. تفاوتی در قد، وزن و دورسر ونمره آپگار دقیقه 1 و نمره آپگار دقیقه 5 دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    سن مادر به تنهایی نمی تواند تعیین کننده پیامدهای مادری و یا نوزادی بارداری و زایمان باشد. بارداری در نوجوانان با کاهش سن حاملگی و افزایش زایمان زودرس، افزایش مرگ و میر مادر و نوزاد، کاهش معیارهای آنتروپومتریک و کاهش نمره آپگار نوزاد همراه نیست.
    کلیدواژگان: پیامد بارداری، نوجوان، هموگوبین، آنتروپومتریک، نوزاد
  • لیلا جویباری، اکرم ثناگو، علی قدیمی، منصور طحانیان، زهرا سبزی صفحه 41
    زمینه و هدف
    حوادث جاده ای یکی از مهمترین علل مرگ و میر افراد و جراحت ها و گاه معلولیت های دائمی به شمار می رود و از طرفی نجات و زنده نگه داشتن مصدومین و جلوگیری از شدت یافتن ضایعه، کمک به بهبود حال مصدوم تا انتقال او به مراکز درمانی بستگی به اقدامات اولیه پزشکی درصحنه تصادف دارد. رانندگان اولین افرادی هستند که با مصدومین جاده ای برخورد می کنند. بنابراین هدف از این مطالعه تعیین آگاهی و نگرش هنر آموزان گواهینامه رانندگی از اقدامات اولیه پزشکی برای مصدومین جاده می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقطعی که درسال 1386 به منظور بررسی میزان آگاهی ونگرش هنر آموزان گواهینامه رانندگی درخصوص اقدامات اولیه پزشکی برای مصدومین جاده، در دوازده آموزشگاه راهنمایی رانندگی در شهر گرگان انجام شد،240 نفر هنر آموز به طور سرشماری وارد مطالعه شدند. از پرسشنامه محقق ساخته که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفته بود استفاده شد. پرسشنامه حاوی 29 سوال در زمینه اقدامات اولیه پزشکی می باشد. از ازمون آماری توصیفی و استباطی جهت آنالیز داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    بیشتر هنرآموزان (86%) کمتر از 20 سال بوده، از نظر سطح تحصیلی بیشتر افراد (8/83 درصد) دارای مدرک تحصیلی دیپلم بودند. (3/71%) هنرآموزان دوره اقدامات اولیه پزشکی را نگذارنده بودند. بیشتر افراد 168 نفر (70 درصد) دارای آگاهی متوسط بودند و از نظر نگرش 158 نفر (8/65 درصد) دارای نگرش متوسط بودند. ارتباط معنی دار آماری بین متغیرهای مورد مطالعه و آگاهی و نگرش هنر آموزان گواهینامه رانندگی از اقدامات اولیه پزشکی در مواجهه با مصدومین جاده دیده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر این مسئله است که بیشترین درصد هنر آموزان در این مطالعه که در آینده نزدیک رانندگی وسیله نقلیه را به عهده خواهند گرفت آگاهی و نگرش متوسطی نسبت به اقدامات اولیه پزشکی برای مصدومین جاده دارند و نیاز به آموزش بیشتری دارند
    کلیدواژگان: اقدامات اولیه پزشکی، هنرآموزان رانندگی، آگاهی، نگرش، مصدومان
  • عین الله ملایی، فاطمه حسین پور، سمیرا فصیحی، طیبه ضیایی صفحه 48
    زمینه و هدف
    منارک در دختران بعنوان آخرین علامت بلوغ شناسایی می شود که سن شروع آن تحت تاثیر عوامل متعددی قرار می گیرد. از آنجایی که سن شروع منارک نشان دهنده آمادگی برای باروری بود، شناسایی عوامل مرتبط با آن از اهمیت زیادی برخوردار است و با توجه به کم بودن اطلاعات در مورد سن منارک در این منطقه و عوامل مرتبط با آن، این مطالعه با هدف به دست آوردن سن منارک و تعیین عوامل مرتبط با آن در دانش آموزان مقطع دبیرستانی شهر گرگان انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، محیط پژوهش دبیرستان های شهرگرگان و تعداد نمونه 557 دانش آموز دختر دبیرستانی بود که به روش تصادفی طبقه بندی و انتخاب شدند. روش گردآوری داده ها فرم ثبت اطلاعات بود. در تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای توصیفی، مقایسه میانگین ها وکروسکال والیس در نرم افزار SPSS11.5 استفاده شده است.
    یافته ها
    میانگین سنی نمونه ها 93/15 سال بود. بیشترین نمونه ها شهرنشین(8/82%) و قومیت فارس (4/90%) بودند. میانگین سن منارک در واحدهای مورد مطالعه 06/1 ± 19/13 سال بود. بین تعداد افراد خانواده و سن منارک رابطه مستقیم وجود دارد(P<0/001). بین سطح تحصیلات مادر و منارک نیز ارتباط معکوس با (P<0/003) وجود دارد. هرچند با افزایش رتبه تولد سن منارک بیشتر می شود، این ارتباط از نظر آماری معنادار نمی باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، آموزش های لازم برای آگاهی دختران، والدین و معلمین از سن منارک به دلیل تاثیر آن در زندگی از جمله افزایش احتمال بارداری های زود هنگام و پر خطر، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: منارک، عوامل مرتبط، دانش آموز
  • فاطمه خلیلی، طاهره ایزانلو، حمید آسایش، هادی عبدالله تبار صفحه 55
    زمینه و هدف
    امروزه نقش مذهب و مراقبت های معنوی در پیشگیری و درمان مشکلات بهداشت روانی و اختلالات روانی مورد توجه قرار زیادی گرفته است. پژوهش حاضر برای بررسی رابطه میان نگرش و رفتارهای مرتبط با دعا با سلامت روانی گروهی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان اجرا گردیده است.
    روش بررسی
    آزمودنی های این پژوهش توصیفی مقطعی، 144 نفر دانشجو (71 نفر پسر و 73 نفر دختر) بوده اند که به شیوه نمونه گیری آسان از بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان در سال 1387 انتخاب شده بودند. داده های پژوهش به وسیله پرسشنامه سلامت عمومی(GHQ-28) و پرسشنامه نگرش و رفتارهای مرتبط با دعا جمع آوری شد. داده ها به وسیله ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمونهای آماری غیر پارامتری من ویتنی و کروسکالوالیس در محیط نر م افزاری SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    اکثر شرکت کننده های این مطالعه یعنی 9/63 درصد دانشجویان در گروه سنی 20 -25 سال بودند. یافته ها نشان داد که بین رفتار های مرتبط با دعا و نگرش افراد نسبت به آن و سلامت روان آنها ارتباط معنی داری وجود دارد (05/0>P)، همچنین بین نگرش افراد شرکت کننده نسبت به دعا کردن و رفتارها و فعالیت های مرتبط با دعا ارتباط معنادار وجود داشت (05/0>P). مقایسه میانگین رتبه های نمرات نگرش نسبت به دعا کردن در دو جنس، نشانگر اختلاف معنادار آماری و بهتر بودن نگرش دختران نسبت به دعا کردن بود (05/0>P) ولی مقایسه میانگین رتبه های نمرات رفتارها و فعالیتهای مرتبط با دعا در بین دو جنس اختلاف معناداری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد که دعا با سلامت روانی ارتباط دارد و نگرش مثبت به دعا و سایر فعالیتهای معنوی و همچنین فعالیتهای مذهبی مرتبط با دعا می تواند سلامت روان افراد را ارتقا دهد
    کلیدواژگان: دعا، سلامت روان، دانشجو
  • حسین رستمی، آزاد رحمانی، اکرم قهرمانیان صفحه 63
    زمینه و هدف
    ارتباط تعاملی بین حداقل دو انسان می باشد که حاصل آن پیامی است که فرستاده می شود و دریافت می گردد تا هدفی برآورده گردد. ارتباط بین پزشک و پرستار شامل تعامل متقابل بین پزشک و پرستار در امر مراقبت از بیمار برای دستیابی به یک هدف مشترک درمانی است. یکی از مهمترین علل استرس در حرفه پرستاری عدم وجود روابط حسنه کاری و تنش در روابط حرفه ای پرستاران با سایر همکاران، به ویژه پزشکان است. با توجه به ضرورت وجود ارتباط و همکاری میان پزشکان و پرستاران در جهت ارتقاء کیفیت مراقبت از بیمار، این مطالعه برای تعیین وضعیت ارتباط حرفه ای بین پرستاران و پزشکان انجام گردید.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی بودکه به صورت مقطعی انجام شد. 97 نفرازپرستاران شاغل بیمارستان های امام خمینی (ره) بناب و سینا و امیر المومنین مراغه به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار بررسی پرسشنامه دو قسمتی بود. قسمت اول مربوط به متغیرهای فردی-اجتماعی بود. قسمت دوم مربوط به ارتباط حرفه ای بودکه حاوی 22 گزینه با الگوی لیکرت بود. داده های جمع آوری شده وارد نرم افزار SPSS ویرایش 16 شد وبا استفاده از آمار توصیفی واستنباطی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در مجموع 97 پرستار در این پژوهش شرکت نمودند. از نظر توزیع جنسی، 8/86 درصد پرستاران زن و 2/13 درصد مرد بودند. میانگین سنی پرستاران 80/7 ±50/32 سال و میانگین سابقه کاری آنها 74/7 ±83/8 سال بود. 7/76 درصد پرستاران متاهل بودند و 7/94 درصد دارای لیسانس پرستاری بودند و بقیه دارای مدرک دیپلم بهیاری بودند. یافته های پژوهش نشان داد که از دیدگاه 4/80 درصد پرستاران این ارتباطات در حد متوسطی قرار داشت و تنها از دیدگاه 2/6 درصد این پرستاران این ارتباط در سطح بدی بود و همچنین، تنها 4/13 درصد پرستاران این ارتباط را در سطح خوبی دانسته بودند.
    نتیجه گیری
    به طور کلی از دیدگاه پرستاران فقط 4/13درصد از پزشکان ارتباط خوبی را با پرستاران داشتند و عدم نظر خواهی پزشکان از پرستاران مهمترین عامل ایجاد کننده اختلال در ارتباط بین حرفه ای آنان بوده است. بهبود ارتباط بین پزشک و پرستارمی تواند نتایج بسیاری مثبتی برای پزشکان و پرستاران و کیفیت مراقبت های آنان داشته باشد
    کلیدواژگان: پرستار، پزشک، ارتباط، ارتباط حرفه ای
|
  • Page 1
    Background And Objective
    Labor pain is a severe pain and the most well-known one. When the pain is not relieved, it leads to some adverse effects such as the increase of cardiac output, blood pressure, respiratory rate, oxygen consumption, and catecholamine levels. All of them can have a harmful effect on both mother and infant. Pain during labor is accompanied by fear, which makes slow the progress of labor. In many countries, because the side effects of the drugs can cause adverse effects on women and their infants, analgesic medications may not be given. The aim of this study was to investigate the effect of Entonox on labor pain and outcome of delivery in primiparous women in Iranshahr, Iran (2009).
    Material And Methods
    In this study, in order to determine the effect of Entonox on labor pain and outcome of delivery, 100 primiparous women were randomly assigned to two equivalent groups (n = 50): case and control group. Data were collected by a questionnaire. Labor pain was measured seven times by using a (visual-analogue scale). The length of delivery time was calculated in two stages: from four centimeter cervical dilatation to full cervical dilatation, and from full cervical dilatation to the delivery.
    Results
    There is a significant difference between the severity of the pain in two groups (P<0.05), But there is no significant difference between the duration of the active phase and the second phase of the labor. There is no significant difference between the first and fifth minute Apgar Scoring between two groups (P<0.05). No atony is observed in the subjects. Sixty-six percent of case group and 42% of control group express that they have satisfaction from their delivery.
    Conclusion
    The findings suggest that Entonox can be effective intervention to decrease pain during labour.
  • Page 10
    Background And Objective
    Diabetes mellitus and its complications are the leading factors of mortality and morbidity in human. This study aimed at determining the prevalence of Diabetes Mellitus (DM) and some related factors in the north of Iran.
    Material And Methods
    This crossectional–descriptive study was carried out on 1998 cases (1000 men and 998 women) aged 25- 65 years old. The subjects were chosen by stratified sampling. A socioeconomic questionnaire was filled out. We meseared Fasting Blood Sugar (FBS) and Anthropometric indexes such as height, weight and waist. Diabetes mellitus (DM) was defined when Fasting Blood Sugar (FBS) was equal or over 126 mg/dl. Data was analyzed by SPSS software, using Chi Square and T.test (P<0.05).
    Results
    The mean age is 44.2 years. FBS of male is 94.51±32.91 mg/dl and of female is 98.2±40.1. The prevalence of diabetes mellitus (DM) is 8.3% [(men = 6.8% and women =9.7%), (urban =10.5% and villages=6.4%0)]. There is a positive correlation between FBS and age, waist circumference and BMI (P=0.01). Blood glucose is controlled by diet and physical activity 64.1% and 24.2%, respectively.
    Conclusion
    One out of twelve of adults in Golestan province suffer from DM. Obesity, Overweight and central obesity are coexisting problems with DM. it is a necessity to present a protocol based on screening and education of DM patients.
  • Page 20
    Background And Objective
    Nurses and nursing students, as a member of psychiatric team, have not enough incentive for caring mental disorders. Because of some negative stereotypic beliefs and anxiety, they neglect some aspects of psychiatric care. We decided to study on nursing students’ anxiety in facing with mentally ill patients.
    Material And Methods
    In this descriptive study, 64 nursing students of Golestan University of Medical Sciences were selected via convenience sampling. The instruments were demographic information data sheet and interpersonal anxiety scale. We used Descriptive statistics, Spearman correlation coefficient, Mann-Whitney and Kruskal-Wallis tests to analyze the data (spss 16).
    Results
    The students aged 43.20±5.1 were female (56.8%) and male (43.20%). Anxiety level in 17.9% of participants were severe and in 48.1% of them moderate (P<0.05). There is significant difference between male and female’s anxiety. Students with clinical experience of being in psychiatric ward have the lower level of anxiety (P<0.05).
    Conclusion
    The Student’s anxiety in facing with mentally ill patients is considerable and we should alleviate this anxiety by some programmed actions such as frequently presenting in psychiatric wards and by special education.
  • Page 27
    Background And Objective
    The pregnancy period has been conceptualized as a time of vulnerability for the women who should adjust to new difficulties and concerns.The present study aimed at determining the mental health status of pregnant women.
    Material And Methods
    In this descriptive study, 315 pregnant women covered by Shahinshahr health care centers were assessed. We used stratified sampling method for choosing health care centers and allocated the participants by using a sampling fraction in each of the centers. The instrument was standard questionnaire of GHQ.Then the data were analyzed by Chi Square (SPSS soft ware).
    Results
    the findings show that 44.8% of pregnant women are suspected to have mental disorders, including social dysfunction (26%), anxiety disorder (18.26%), somatization disorder (17.5%) and depressive disorder (16%).There is no significant difference between mental health of pregnant women and their demogeraghic findings (P>0.05).
    Conclusion
    Based on the results, the mental health in pregnant women is not satisfactory, therefore; it is important for primary care providers to be aware of changes in mental health status of pregnant women to help them promote their mental health.
  • Page 34
    Background And Objective
    Pregnancy in the early years of reproductive period has been considered as a high-risk pregnancy. Since different factors interfere with pregnancy and its outcome in teenagers, this study was conducted to determine the outcomes of pregnancy and childbirth in adolescents in Dezyani Hospital of Gorgan, Iran (2008).
    Material And Methods
    In this retrospective case-control study, we compared the pregnancy outcome of 91 primigravida teenagers (less than 19 years) with that of 89 women (19-29 years) as control group. The data collected from patients medical records are mother's age, gestational age, and fetal presentation, gestational hypertension, diabetes mellitus, the way of delivery, hemoglobin status before and after childbirth, first and fifth minute Apgar scores, neonatal anthropometric indices, mode of delivery, congenital anomalies. Data were analyzed with descriptive-analytic tests, using the SPSS.16 software.
    Results
    The mean age of the case and control group is 17.73±1.30 and 24.56±2.54, respectively. In admission, young mothers have significant more weight and height (p<0.05). Mean gestational age is almost the same in teenage (38.59±3.15week) and young mothers (38.09±3.0week). Neonatal anthropometric indices and first and fifth minute Apgar scores are not significantly different in two groups.
    Conclusion
    Mother's age can not be the only determinant of the outcome of pregnancy and childbirth. Pregnancy in teenagers isnt associated with the decrease of gestational age, anthropometric indices and Apgar score, and is not related with the increase of early childbirth and maternal and neonatal mortality.
  • Page 41
    Background And Objective
    Road accident is one of the most common causes of death and injury of people and sometimes the cause of permanent cripple. Rescuing of the victims, preventing from aggravating the injuries and helping them to transfer to medical centers depends on applying the first aids at the scene of the accident. The drivers are the first people who are faced with the victims in road accidents, therefore; we decided to determine the knowledge and attitudes of driving license trainees about first aids for the victims of road accidents.
    Material And Methods
    In this cross-sectional study in 2007, using census sampling, 240 driving license trainees of 12 institutes in Gorgan filled out a valid and reliable questionnaire about knowledge and attitudes toward first aids for road accident victims. We used a Questionnaire including 29 questions in the field of first medical helps and analyzed the data by using descriptive and analytical statistics.
    Results
    Most of the trainees (86%) are younger than 20 years old. Eighty-three point eight percent of them have high school diploma. The trainees (71.3%) have never passed any first aid training class. The knowledge of 70% of them is average. The trainees’ attitude (65.8%) is average. There is no significant relationship between the study variables and knowledge and attitudes of the trainees toward first aids of victims of road accidents.
    Conclusion
    The results indicate that most of trainees of driving license that may be a driver in future have average knowledge and attitudes toward first aids and need to be instructed.
  • Page 48
    Background And Objective
    Menarche, determined as the latest sign of puberty, is affected by several factors. Since the onset of menarche indicates the readiness for reproduction, having information about its related factors has great importance. Information about the age of menarche in this region and its related factors is low, therefore; this study aimed at obtaining the age of menarche and associated factors in high school students.
    Material And Methods
    In this descriptive analytic research, the samples were 557 students chosen by stratified random sampling. We collected the data by a form and analyzed by kruskal Wallis (SPSS 11.5).
    Results
    The mean age of the samples is 15.93. Most samples are urban (82.8%) and Fars ethnic groups (90.4%). The mean age of Menarche is 13.19±1.06. Between family size and age of Menarche is a direct relationship (P<0/001). Between mother's education level and age of Menarche is inversely relationship (P<0/003). With increasing birth rank, the menarche age is increased but it is not significant.
    Conclusion
    According to our results, it is necessary to give some instructions to girls, parents and teachers about the age of menarche and its effects on life, including increased risk of early pregnancy.
  • Page 55
    Background And Objective
    Today, the role of religion and spiritual care has been considered in prevention and treatment of mental health problem. The purpose of the Present study was to detect the association between praying related attitude and behaviors and students’ mental health in Gorgan University of medical sciences.
    Material And Methods
    The subjects of this descriptive-crossectional study were 144 students (71 male and 73 female) selected via convenience sampling. The instruments were General health questionnaire (GHQ) and Praying Related Attitude and Behavior questionnaire. We did data analysis by using Pearson correlation coefficient, mann-whitney and kruskal-wallis (SPSS 16 soft ware).
    Results
    The age of 63.9 percent of Participants is between 20-25 years. There is a significant difference between mental health and praying related attitude and behavior (P<0.05). Mean rank of male and female student's attitude toward praying is significantly different (P<0.05). Female respondents have better attitude toward praying. There is no significant difference between male and female student's praying related behaviors.
    Conclusion
    According to positive relation between mental health and praying, it seems reasonable to conclude that student's mental health is promoted by having positive attitude toward praying and related activities.